Een website maken

Je wilt een website maken. Met die gedachte ben je begonnen met oriënteren. Gaandeweg kom je tot de conclusie dat je eigenlijk niet weet hoe je moet beginnen. Of je ontdekt dat het je allemaal toch te technisch wordt. Dat kan ik begrijpen. Maar er is hulp. Ik wil je graag helpen om samen met jou een goede website voor je te maken.

Een website maken hoeft niet ingewikkeld te zijn.

Het maken van een website is niet moeilijk. Je hoeft niet meteen te beginnen met de meest complexe website. Misschien is een enkele pagina met je contactgegevens wat je wilt. Prima! Wie zegt dat het ingewikkeld moet zijn. In de loop van de tijd kan je zonder problemen van alles aan je website toevoegen. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is te realiseren.

Waar moet je aan denken bij het maken van je website.

Voordat je begint met het maken van je website is het handig om over de volgende vragen na te denken en duidelijk op papier te zetten wat je wilt:

  • Wat wil je met je website bereiken? Wordt het een visitekaartje waar je mensen naartoe verwijst voor informatie, of wil je ook iets aanbieden op je website. Wil je dat de bezoeker van je website iets gaat doen, bijvoorbeeld een offerte aanvragen.
  • Wat wil je dat er op je website komt te staan? Wil je alleen vertellen wie je bent, of wil je ook laten zien wat je kunt door middel van een online portfolio. Misschien wil je wel gaan starten met een blog.
  • Hoe moet je website eruit komen te zien? Welke uitstraling moet je website hebben. Wil je een zakelijke website, of wil je via je website echt laten zien wie je bent.
  • Welke functionaliteiten wil je op je website? Wil je dat bezoekers van je website een afspraak kunnen maken via een formulier of zelfs een reserveer systeem. Of wil je evenementen tonen via een agenda op je website.
  • Ga je je website zelf wijzigen en aanvullen? Wil je gebruik maken van een onderhoudsprogramma of ga je iemand inschakelen om je website bij te houden.

Een website voorbereiden

De voorbereiding

Ik schat zo in dat je al hebt nagedacht hoe je website eruit moet komen te zien. Waarschijnlijk heb je op internet voorbeelden gevonden van websites die je mooi vindt. Misschien heb je al een eerste kleine schets gemaakt hoe je de pagina’s van je website wilt indelen. Of je hebt gewoon wat aantekeningen op papier gezet. Perfect! Een mooi startpunt om tot een goede website te komen.

Domeinnaam en webhosting

Je website moet natuurlijk zichtbaar zijn op internet. Hiervoor heb je een domeinnaam en webhosting nodig. Mijn advies is om dit zelf te regelen. Hierdoor ben je niet afhankelijk van een derde partij die bijvoorbeeld vergeet om de factuur te betalen, waardoor je website niet meer bereikbaar is. Natuurlijk wil ik je helpen bij het uitzoeken van een goed hostingbedrijf. Neem gerust contact op.

Je website zelf onderhouden

Het is natuurlijk een optie om je website door iemand anders te laten onderhouden. Die persoon is handiger met computers of is creatiever aangelegd dan je zelf bent. Ik denk dat dit wel meevalt. Onderschat jezelf niet. Dat je je website zelf wilt onderhouden kan ik me goed voorstellen. En waarom niet. Jij weet immers zelf het beste wat je met je website wilt vertellen.

WordPress

Er zijn vele mogelijkheden om een website zelf te onderhouden. Mijn klanten adviseer ik om gebruik te maken van het onderhoudsprogramma WordPress. WordPress is gemakkelijk in gebruik. Kun je met een tekstverwerker omgaan, dan kun je ook met WordPress overweg.

Succes met het maken van je website!

Succes

Ik heb je een aantal tips gegeven om succesvol te starten met een website. Misschien heb ik je enthousiast gemaakt en wil je zo snel mogelijk beginnen. Ik wens je daar dan veel succes bij. En onthoud, je kunt altijd contact met mij opnemen voor advies.

Lees ook:

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest