MedicaMarkt roll-up banner

Maken van het ontwerp voor een roll-up banner van MedicaMarkt.

MedicaMarkt wil met behulp van een een roll-up banner een tweetal producten promoten op een tattoo conventie. De eerste opzet voor de banner is in grote lijnen bedacht door de klant. De vraag van MedicaMarkt is om samen het idee verder uit te werken.

Met de laptop in de tas op weg naar MedicaMarkt

Verspreid over de tafel liggen folders, tijdschriften, teksten en andere voorbeelden. “Ik ben al bezig geweest”, is de opmerking als ik het kantoor inloop. Ik pak mijn laptop uit de tas, open Photoshop en ondertussen struin ik wat door de papieren die op tafel liggen. Hiermee moeten we een mooi ontwerp kunnen maken.

Nadat we het formaat van de banner hebben bepaald, begin ik met het invullen van de beschikbare ruimte met gekleurde vlakken. Zo bepalen we in grote lijnen wat waar moet komen op de banner. Door met de vlakken te schuiven wordt de indeling bepaald. Aan de hand van de huisstijl die gebruikt wordt in de folders en flyers van MedicaMarkt pas ik de gekleurde vlakken aan. Terwijl we samen naar het resultaat kijken, schuif ik sommige onderdelen nog ietsje naar links of rechts. Soms zelfs een stukje naar boven of onder. Voor nu is het goed. Tijd voor een bakkie.

Ik blader in de tijdschriften die op tafel liggen en loop naar buiten voor wat frisse lucht. Even niet meer aan de banner denken. Als ik voor mijn laptop ga zitten bekijk ik de banner nog een keer. Het ontwerp klopt nog niet helemaal. Het voelt nog niet goed. Na wat schuiven kijken we samen weer naar het ontwerp. Ja, beter, is onze conclusie.

Voor de klant laat ik een PDF bestand van het ontwerp achter. Zo kan op een later tijdstip onze creatie nog eens goed bekeken worden. Mochten er nog aanpassingen komen, dan kan ik deze gemakkelijk doorvoeren in het Photoshop bestand.

Hup, naar de drukker.

De volgende dag komt er een mail van MedicaMarkt binnen. Er zitten wat taalfouten in de tekst. Of ik deze wil aanpassen. Ik voer de veranderingen door en stuur hem het definitieve ontwerp. Dit ontwerp is naar een online drukker gegaan die de roll-up banner heeft gemaakt en afgeleverd bij MedicaMarkt.

Later ben ik op de tattoo conventie gaan kijken hoe het eindresultaat is geworden. De klant komt me lachend tegemoet gelopen. “Kijk, wat is ie mooi geworden!”, zei hij vol trots.

Roll-up banner MedicaMarkt

De roll-up banner bekijken

Wil je het ontwerp van de roll-up banner ‘in het echt’ zien? Ga dan naar de online versie.

BEKIJK HET ONTWERP

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest