Foto van Bob van der Pol

HA! Je heb me gevonden.

Je hebt de professional gevonden die voor jou je website, of e-mailing wil maken. Met meer dan 15 jaar ervaring in de internetwereld kan ik je zeker van dienst zijn. Zie mij als de vakkundige assistent die de volgende taken voor je uit handen neemt:
  • Zorgen voor een goed werkende website of e-mailing die voldoet aan al jouw wensen.
  • Het in de gaten houden van het budget dat beschikbaar is, zodat we in onze enthousiasme niet meer geld uitgeven dan de bedoeling is.
  • Het geven van advies hoe je website optimaal presteert. Ik geef de tips waar jij misschien niet aan gedacht hebt.
  • Ervoor zorgen dat je website van de laatste updates wordt voorzien. Zonder extra kosten! Dit komt de beveiliging van je website ten goede en je website presteert optimaal.
  • Ben je op vakantie, of heb je gewoon geen tijd om je website aan te vullen of te wijzigen, dan kan ik dat voor je doen.

Het eerste begin

Het internet stond nog in de kinderschoenen, toen ik begon met het maken van websites. Opleidingen tot webdesigner bestonden nog niet. Het was allemaal te nieuw. Wel waren er mensen die in boeken vertelden hoe je een website zelf kon maken. Terwijl ik mij ging verdiepen in de materie keek ik ook veel naar bestaande websites op internet hoe deze aan de ‘achterkant’ waren opgebouwd. Zo kon ik wat ik las in de boeken terugvinden in de praktijk. En door deze twee informatiebronnen te combineren heb ik geleerd om websites te maken. De carrièreswitch kon worden gemaakt.

Ervaring opdoen

Aan het einde van de vorige eeuw begon mijn internet carrière als Internet Developer bij een detacheringsbureau. Ik werkte vooral aan opdrachten waarbij websites werden vervaardigd. Na twee jaar nam ik de vervolgstap om te gaan werken als Front-end Developer. Daar groeide ik uit tot een ervaren kracht in het vervaardigen van complexe websites. Toen knapte de “internet bubbel”… en was ik genoodzaakt om een andere wending aan mijn carrière te geven. Ik begon te werken als webmaster. Daar leerde ik de fijne kneepjes van internet marketing, het aansturen van externe bureau’s en het maken van rapportages en briefings. In de vrije uurtjes die naast mijn vaste baan overbleven, begon ik kleine opdrachten aan te nemen. Denk aan het maken van actiepagina’s en eenvoudige websites. Gaandeweg kregen de kleine opdrachten de overhand en was het tijd om de volgende stap te maken.

Freelance webdesigner

Na ruim tien jaar ervaring in de internetwereld ben ik voor mezelf begonnen als freelance webdesigner. Hiervoor richte ik het bedrijf bopol webdesign op. Naast het maken van websites zijn mijn andere vaardigheden:

Betrouwbaar, vaardig en snel

Wanneer we samen aan een opdracht beginnen, zet ik alles eerst duidelijk op papier en stuur ik een offerte. Zo ontstaan er geen onduidelijkheden en weet je precies waar je aan toe bent. Mocht er gedurende de uitvoering van het project extra werkzaamheden naar boven komen, dan geef ik dat tijdig aan. Het is dan aan jou of je meer geld wil uitgeven om de extra werkzaamheden uit te laten voeren. Het is niet mijn bedoeling om iemand een poot uit te draaien, een oor aan te naaien, of ander spreekwoordelijk lichamelijk letsel toe te brengen. Bij mij werkt het heel eenvoudig, “uurtje factuurtje”.

De ontwikkelingen gaan door

Tuurlijk, ik weet ook niet alles, maar ik probeer wel om mijn kennis up-to-date te houden. De techniek staat immers niet stil. Gedurende mijn hele internet carrière heb ik tijdens projecten steeds naar oplossingen gezocht om aan de vraag van klanten te kunnen voldoen. Dat maakt het werk ook zo leuk. Geen enkel project is daardoor gelijk. Ik durf nu al te zeggen dat er bij jouw opdracht iets is waarbij ik eerst op mijn hoofd moet krabben om op zoek te gaan naar een oplossing. Dit is echter geen belemmering voor jou om contact op te nemen om te vragen of ik iets voor je kan betekenen. We komen er samen altijd uit.

Bekijk ook mijn Curriculum Vitae (CV)

Wil je meer informatie over de werkzaamheden die ik in de loop van de tijd heb gedaan, of wil je zien over welke vaardigheden ik precies beschik? Ga dan naar mijn online CV.