Werken bij Ematters

Helpende hand bij het maken van goed werkende e-mailings.

Ze hebben het druk bij Ematters, een realtime marketing bureau uit Amsterdam. Ze kunnen wel wat extra handen gebruiken. Via TheTalentSource wordt mij gevraagd om te komen helpen bij het maken van goed werkende e-mailings.

Een team van enthousiaste mensen

Wanneer ik het pand van Ematters heb betreden kom ik er al snel achter dat het team bestaat uit jonge, enthousiaste specialisten. Leuk! De projecten worden aangestuurd door mensen met jarenlange ervaring. Professionals worden van tijd tot tijd ingehuurd om te assisteren bij projecten, zodat deze op tijd tot een goed einde worden gebracht. Ematters is een leuke club.

Laten zien wat je kan

In het begin moet ik bewijzen wat ik kan. Logisch. Ik laat zien dat ik goed werk aflever. Op een gegeven moment komen ze vragen stellen. Ik laat zien hoe ik bepaalde onderdelen van de e-mailing heb gemaakt. Of ik help ze bij het oplossen van een probleem waar zij mee te maken hebben. Dat is andersom overigens ook het geval. Je kunt nu eenmaal niet alles weten. Je bent nooit te oud om te leren, kuch, kuch, kuch…. cliché, hahaha.

Ematters heeft een mooie klantenbestand. Ik heb e-mailings gemaakt voor de volgende klanten:

Logo Vakantieveilingen

Tripolis, Selligent en Copernica

Ematters is partner van Tripolis, Selligent en Copernica. Daarin schiet mijn ervaring te kort. Voor andere klanten heb ik de gemaakte e-mailing in Tripolis geplaatst, maar daar bleef het meestal bij. Toch krijg ik met alledrie de systemen te maken. Met de één wat meer dan met de ander. Zo heb ik tijdens mijn verblijf bij Ematters geleerd om e-mailings in Tripolis op te splitsen, zodat er een mastertemplate ontstaat. De klanten van Ematters kunnen hierdoor zonder problemen hun nieuwe e-mailings zelf samenstellen. Heel eenvoudig door het vullen van invulvelden en het toevoegen van afbeeldingen. Tripolis zorgt ervoor dat de informatie op de goede plek in de nieuwe e-mailing wordt gezet en klaar staat om te worden verzonden.

Structuur aanbrengen

Voordat ik bij Ematters ging werken was er al een begin gemaakt om structuur aan te brengen in het maken van e-mailings. Wel zo handig, want vaak begon iedereen met een blanco pagina die elke keer opnieuw werd opgebouwd. Het probleem wat hierdoor ontstaat is dat collega’s veel tijd kwijt zijn als er wijzigingen moeten worden doorgevoerd aan een bestaande e-mailing. Eerst moet worden uitgezocht hoe de code van de e-mailing is opgebouwd. Dat is zonde van de tijd.

Ematters heeft een mastertemplate voor e-mailings, maar die wordt niet altijd gebruikt omdat er fouten in zitten. Gedurende mijn verblijf bij Ematters heb ik tussen de werkzaamheden door aan deze mastertemplate gewerkt om deze te perfectioneren. Het resultaat is dat elk onderdeel in de template er perfect uitziet in de verschillende mailprogramma’s. Nu kan iedereen beginnen met de mastertemplate en de onderdelen die niet nodig zijn verwijderen.

De e-mailings bekijken

Je begrijpt dat ik geen voorbeelden van de e-mailings kan laten zien. Deze zijn eigendom van Ematters. Ik wil met bovenstaand verhaal vertellen welke ervaringen ik heb opgedaan met het maken van e-mailings.

Het was een leuke tijd

Ik gaf al aan dat ik gewerkt heb met een leuke groep mensen die goed werk afleveren en klaar staan voor elkaar. Dit werkt ook door naar de klanten van Ematters. Dat heb ik wel eens anders meegemaakt. Tijdens mijn werkzaamheden bij Ematters heb ik veel geleerd. Deze vaardigheden kan ik weer gebruiken bij het maken van een e-mailing voor jou.

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest