Zeeman trouwjurk

Creatie van de actiepagina om de Zeeman trouwjurk te promoten.

Zeeman ontwerpt een goedkope trouwjurk. Ze vinden dat een bruiloft al duur genoeg is. Om de jurk te promoten wordt een actiepagina ontworpen. Persuade verzorgt de campagne en schakelt mij in om de pagina voor de Zeeman trouwjurk te maken.

Geschikt voor elk formaat beeldscherm

Vandaag de dag is het noodzakelijk dat een website en zeker een actiepagina goed leesbaar is op elk formaat beeldscherm. Zo ook bij deze actiepagina over de Zeeman trouwjurk. Het ontwerp voor de pagina is alleen gemaakt voor grote beeldschermen. Ik zie meteen al een probleem ontstaan. Een paginabreed fotoalbum verdeelt in blokken met verschillend afmetingen. Dat gaat op een klein beeldscherm niet werken. De foto’s worden te klein en het wordt onmogelijk om goed op een foto te klikken voor een grotere foto. In overleg met Persuade hebben we besloten om het fotoalbum te laten vervallen voor kleine beeldschermen. Door tekstblokken en afbeeldingen boven en onder elkaar te plaatsen krijgt de actiepagina de juiste opmaak voor kleine beeldschermen. Ik kan beginnen met het maken van de pagina.

Sociale media

Onderaan de actiepagina van de Zeeman trouwjurk is de mogelijkheid om de pagina te delen op de sociale media. Vooral de link om de pagina op Facebook te delen is belangrijk. Na wat puzzelen is het gelukt om dit voor elkaar te krijgen. Het werkt, maar door ervaring weet ik nu dat het beter kan en je de afbeelding en de tekst voor de Facebook melding kan manipuleren. Ze leer je bij elk project nieuwe dingen die je weer kan gebruiken in volgende projecten. Dit maakt het werk ook zo leuk. Je bent nooit uitgeleerd.

Voorbeelden

De inhoud van de pagina is gelijk, maar de opmaak verschilt op grote en kleine beeldschermen. Hieronder is duidelijk te zien dat op welk apparaat je de actiepagina bekijkt, je hetzelfde verhaal te zien krijgt. Alleen het fotoalbum ontbreekt op kleine beeldschermen. Een bewuste keuze, omdat deze functionaliteit niet goed werkt op het kleine formaat van het beeldscherm.

Klein beeldscherm (mobiel)

Zeeman trouwjurk - klein beeldscherm

Groot beeldscherm (desktop)

Zeeman trouwjurk - groot beeldscherm

De actiepagina bekijken

Wil je de pagina over de Zeeman trouwjurk ‘in het echt’ zien? Ga dan naar de online versie.

Hectische taferelen

Een paar uur nadat de actiepagina op internet staat, word ik gebeld door Persuade. Of ik een variant van de pagina kan maken waarop de melding komt te staan dat de trouwjurk tijdelijk is uitverkocht. Het blijkt gekkenhuis te zijn op de sociale media. De pagina is onnoemlijke keren gedeeld. Ook op radio en TV wordt gesproken over de trouwjurk van Zeeman. Gevolg, de trouwjurk is nergens meer te krijgen. Geweldig! De actie is de eerste dag al een gigantisch succes.

Snel een kopie maken van de actiepagina waarop de melding duidelijk zichtbaar is. Testen, online zetten. Klant weer tevreden. Wat heb ik toch een mooi vak.

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest